DIVADLO – POSEL Z LIPTÁKOVA

V pátek  14. 11. 2014, v 19:30 hod. pro Vás pořádá O.s Dokopy v K.D Vlachovice další divadelní představení , tentokráte divadelního souboru – Divadlo nahodilých ochotníků z Vizovic.  Těšit se můžeme na představení Posel z Liptákova, což je divadelní hra z pera geniálního myslitele Járy Cimrmana.

Kromě této hry bude součástí představení i hra: POSEL SVĚTLA – Hra z budoucnosti. Cimrmanova utopie, která prozíravě varuje lidstvo před rozvojem vědy a techniky na úkor mezilidských vztahů. A rovněž hra VIZIONÁŘ – Hra z minulosti. Ve této hře vystupuje dokonce sama Smrt. Drama předznamenává proces znárodňování, ke kterému došlo v našich zemích po druhé světové válce.

Vstupné je tradičně dobrovolné. Plakát zde:DIVADLO Těšíme se na Vás:-)

 

Soubor byl založen ve Vizovicích na podzim roku 1995, kdy jeho budoucí režisér a herec Miroslav Hála obešel několik vizovických kamarádů a nadchl je pro myšlenku nacvičit a potom zahrát pro místní publikum některou z divadelních her geniálního českého dramatika Járy Cimrmana. Začalo se s nastudováním divadelní hry „Blaník“, která měla premiéru 11. května 1996 v Domě kultury ve Vizovicích. Na základě kladného ohlasu na toto představení a také na základě příjemného zjištění, že hrát tento druh divadla je baví, se členové souboru rozhodli, že budou v této činnosti pokračovat. S laskavým svolením autorů a umělecké agentury AURA-PONT pak soubor nastudoval další mistrovy hry. Po každé premiéře následoval určitý počet repríz a pak, hurá, vzhůru do nácviku další divadelní hry…

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.